piatok, marca 28, 2008

"Česť" našej ANTIFy

O tom, akí hrdí a čestní bojovníci za verejné blaho proti neonacistom sú, vie hádam každý z nás. Usporadúvanie akcíí, na ktorých vystupujú rôzne pofidérne osobnosti sa však tešia svojej obľube, z jedného prostého dôvodu- bojujú proti všetkým formám pravicovej totality, diskriminácie a utláčaniu, je jedno akými spôsobmi, a je jedno či na pódiu stojí zanietený historik alebo obtrhaný bezdomovec s výstredným účesom, ktorému sa marihuanové lístky točia okolo hlavy.

Minulý týždeň to ale prepískli, keď české správy uverejnili, že jedna antifašistická pobočka obrala zhruba 60 ľudí o peniaze. Usporiadali koncert pod zámienkou pomoci týraným zvieratám, ale po opýtaní organizátorov čakala zapojených rana pod pás- peniaze údajne nepôjdu pre týrané zvieratá, ale na boj proti neonacizmu. Za tie peniaze by sa mal vybaviť odvoz antifašistických kapiel na rôzne akcie. Pár ľudí sa hneď vtedy zdvihlo a z akcie odišlo. Zvažuje sa aj trestné stíhanie. A čo týrané zvieratá? Nuž, na tie príde rad inokedy...

Tento prípad má ale jedno veľké plus. Že ľudia si konečne uvedomili, ako podobné pobočky a organizácie fungujú. Ďalší príklad? Rozniesli letáky, v ktorých žiadali o pomoc svojich súkmeňovcov na pochode proti drogám, ktorý chceli rozbiť. Mám skôr dojem, že by sa od nás mali učiť, kedže u nich je problém s drogami omnoho väčší a nie sú schopní podujať sa na niečo reálne normálneho. Ich úspech spočíva len v tom, že pod záštitou šľachetného boja proti neonacizmu ich podporujú ľudia, ktorí sa pravice boja, alebo s ňou majú zlé skúsenosti. Pričom neviem o prípade, kedy by si neonacisti zavolali nájomného vraha či začali strieľať po pár ľuďoch ticho sa baviacich v nejakom podniku.

Ale táto maska sa im vypláca- môžu verejne nosiť symboly a heslá zobrazujúce pád nášho systému, aj keď našinca by už čakal aspoň 2-ročný trest. Robia bordel a chaos, ale to tiež nikto nevidí, aj keď neonacista by už sedel za vandalizmus. A čo boj proti neonacizmu? Má snáď niekto dojem, že robia niečo závratného, aby sa bili do pŕs aspoň opodstatnene? Nejak to nepociťujem. Nuž veru aké je ponaučenie? Nikdy neveriť týmto zakomplexovaným čudákom. A že u "nás" by takýto prípad nemohol nastať.

A čo si myslím o tejto konkrétnej akcii so zvieratami? Asi toľko, že prosím našu hrdú a čestnú ANTIFu, aby im patriace peniaze nechali zvieratám v útulkoch, a drogy si kupovali za svoje peniaze.

2 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

anarchistom je to jedno, že naše dane idu na cigánov a pojdu este viac kedze sa mnozia ako výrus, a anarchisti aj tak nepracuju oni ich financovať nebudu... oni budu radšej podporovať tých čo vedia len kradnúť a plodiť degešov a ohánať sa kudlou ..
Kdo sú antifa ? Punkery zidovských rodičov ... org...
18. augusta 2009 19:19
Kdo sú antifa ? Punkery zidovských rodičov ... organizacia podporovaná z usa, ale inak banda sfetovaných anarchistov ... mal som s nimi tu česť .. asi 10 punkerov do nas rýpalo, s kamaratom sme metloši nemáme hole hlavy ani kanady - kamoš je ing. nechcel sa biť, videl som ich aj na videu proti pospolitosti, antifa su totalne sračky ... sú to lízači cigánskych rití, nuly, sračky...

Anonymný povedal(a)...

Tak po prvé: nauč sa paravopis, keď chceš prispievať do fóra !!!
ďalšia vec: vidím že nie si znalý tak pozri...
Anarchista a punkér nie je to isté!
Anarchistovi totiž nesúhlasí ani s tým že dane vôbec existujú , nieto ešte komu idú.
Trápi vás zlomok peňazí čo ide z daní na cigošov ale už to že z vačšej časti tých peňazí žije privilegovaná menšina(politici, papaláši a neviem kto ešte) žijuci v luxusných vilách, milionovych bytoch a vlastnia luxusné autá a su stražení ochrankou tak to už vás nejebe...
2.) že org.podporovaná z USA :DDD tak toto sa ti podarilo teda :)
3.)práve som prišiel z práce a som unavený, takže jebem tvoje sračky a idem oddychovať . AAko vidíš tak anarchisti do práce chodia !:)